Voorkom stilstand van uw dozenopzetmachine

storing machine voorkomen

kartonnen dozen on demand

hoe het machinaal vormen van dozen optimaal wordt afgestemd op de productie van de te verpakken goederen.

Een dozenopzetmachine kan grote hoeveelheden dozen in een korte tijd machinaal verlijmen en opzetten. Het is belangrijk om de Ook kan onbedoelde stilstand grote gevolgen kan hebben voor het productieproces. Deze stilstand, ook wel ‘downtime’ genoemd, kent verschillende oorzaken.

Soms is de oorzaak simpel te achterhalen. Als er bijvoorbeeld geen plano’s meer zijn, kunnen er geen dozen worden opgezet. De machine staat dan stil. Het goed plannen van het aanleveren van plano’s helpt daarom al aan het voorkomen van downtime. Een goede relatie met de kartonleverancier is daarvoor essentieel.

Downtime kan ook veroorzaakt worden door een storing aan de opzetmachine. Hieronder hebben wij de drie meest voorkomende oorzaken van deze vorm van downtime op een rij gezet:

Top 3 oorzaken van downtime:

  1. achterstallig onderhoud; 
  1. ongeschoolde machineoperators; 
  1. veranderde eigenschappen van het karton.

Boix Europe biedt praktische oplossingen hoe klanten downtime kunnen voorkomen: 

  • Sluit een onderhoudscontract af. Net als een auto heeft een machine periodiek onderhoud nodig. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bij een onderhoudscontract komt Boix Europe regelmatig langs, waardoor u altijd verzekerd bent van een fitte opzetmachine. Een onderhoudscontract verkleint de kans op downtime, creëert rust en verlaagt de gemiddelde jaarlijkse kosten voor onderhoud.
  • Training voor machineoperators. Boix neemt ruimschoots de tijd om na installatie van de machine de operators te trainen. Daarnaast zijn alle machines bedienbaar in een groot aantal verschillende talen (waaronder Russisch, Roemeens en Pools). Voor medewerkers die voor het eerst als machineoperator aan de gang gaan en niet aanwezig zijn geweest bij de installatie, organiseert Boix regelmatig basistrainingen 

Inschrijven basistraining

  • Veranderende eigenschappen van karton. Net als mensen dien je een machine en kartonnen plano’s met de juiste omgangsvormen te benaderen. Omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid hebben invloed op het karton, en dus ook op de machine instellingen. Ook na wisseling van kartonleverancier kan het nieuwe karton iets andere eigenschappen hebben, die je op het eerste oog niet zou vermoeden. Wij adviseren daarom eerst altijd proef te draaien met nieuw karton, en evt. de instellingen van de machine te optimaliseren. Wij doen dat graag voor u. 

Stel je verpakkingsvraag

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 30-jun-2017 8:58:00

Topics: opzetmachine, Service, Karton, Dozenopzetmachines, Golfkarton, Training, onderhoud

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper