Veel supermarkten verminderen plasticgebruik

Het verminderen van plastic is bij veel supermarkten een belangrijke pijler in het beleid. Zo heeft Lidl aangekondigd dat het plasticverbruik in 2025 met minimaal 20 procent moet zijn verlaagd. Binnenkort zal de supermarkt een duurzaam alternatief introduceren voor de plastic tasjes bij de groente- en fruitafdelingen. Net als Albert Heijn, die deze zomer start met een pilot in tien winkels waarbij verschillende alternatieven worden getest voor de plastic tasjes voor groente en fruit. Het Belgische Delhaize heeft bekendgemaakt later dit jaar helemaal te stoppen met het aanbieden van dunne plastic zakjes op de groente- en fruitafdeling en Plus heeft aangekondigd te stoppen het gebruik van verpakkingen van zwart, niet recyclebaar kunststof. Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl

Groente en fruit

Richtlijn Europese Commissie

De Europese Commissie werkt aan een richtlijn om eenmalig gebruikt kunststof uit te bannen. Als er een alternatief materiaal voorhanden is, moet dat worden gebruikt. Is er geen alternatief, dan moet de producent er voor zorgen dat het product recyclebaar is, vindt de Europese Commissie.

Duurzame verpakkingsoplossingen

Meer weten over duurzame alternatieven voor groente- en fruitverpakkingen (en dozenopzetmachines die automatisch kartonnen trays kunnen vormen en verlijmen? Lees het artikel 'Zo kiest u de beste fruit tray!' of neem contact op met een Boix-specialist.

 CONTACT

Posted by Ramona Fredriks on 12-jun-2018 16:11:54

Topics: duurzame verpakkingsoplossingen, kartonnen trays, fruitverpakkingen, tray verpakking, fruit tray, karton tray

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper