BOIX Europe Blog

Waarom kartonnen trays onmisbaar zijn.

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 6-jul-2017 8:32:00

Golfkarton is één van de meest populaire verpakkingsmaterialen. Het wordt gebruikt voor de primaire verpakking van producten, maar ook het gebruik van golfkarton als secundaire verpakking is sterk in opkomst. Steeds meer fabrikanten kiezen voor golfkartonnen omdozen. In deze blog zetten wij vijf belangrijke ontwikkelingen voor de levensmiddelenfabrikant rondom de kartonnen tray voor u op een rij. 

Lees verder

Topics: golfkartonnen verpakkingen, Golfkarton, Verpakkingen, milieubewust, verpakkingsoplossing

Zo kiest u de beste fruit tray!

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 2-jun-2017 16:40:00

Het verpakken van groente en fruit in omverpakkingen is maatwerk. Aardbeien in doosjes stellen andere eisen aan de omverpakking (trays) dan bijvoorbeeld losse appels en tomaten. Ook afzetorganisaties en retailers hebben hun eisen en wensen ten aanzien van de te gebruiken trays. Er zijn dus veel factoren om rekening mee te houden. Hieronder zetten we de belangrijkste keuzemogelijkheden die er zijn voor u op een rij, inclusief insperende tips om te komen tot uw ideale fruit tray!

foto: Aarbeien in kunststof kleinverpakking, verpakt in een kartonnen omdoos (tray).
Lees verder

Topics: Verpakkingen, agf, tray, verpakkingsoplossing

Eenvoudig kosten besparen door verpakking

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 30-jan-2017 15:00:00

Golfkarton verpakkingen kunnen eenvoudig toegepast worden om uw kosten aan verpakking te reduceren. Voorbeelden hiervoor zijn:

Lees verder

Topics: Verpakkingen, verpakkingsoplossing, Karton

Ontmoet uw stille verkoper

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 19-jan-2017 16:30:00

 

Voor het verhogen van de waarde en het onderscheidend vermogen van uw versproducten zijn goede verpakkingen uitermate belangrijk. Verpakking dient uw groenten en fruit te beschermen en te transporteren. Maar daarnaast heeft karton unieke eigenschappen die de attractiviteit van uw product meer dan welke verpakking dan ook vergroot.

Lees verder

Topics: Boix, Verpakkingen, verpakkingsoplossing, Dozenopzetmachines

Golfkarton verpakkingen verrassend ruimtebesparend

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 10-jan-2017 9:45:00

Iedereen wil er zeker van zijn dat zijn voertuigen optimaal zijn geladen. Gebruik maken van de volledige capaciteit. Des te meer er in je truck past des te minder truckladingen heb je nodig, dit resulteert in verminderde CO2 emissies en kostenbesparingen.

Lees verder

Topics: Verpakkingen, verpakkingsoplossing, Karton

Golfkarton, ontworpen voor bescherming!

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 2-jan-2017 9:45:00

 Golfkarton verpakkingen zijn heel populair, het beschermt ongeveer 75% van alle verpakte goederen die hedendaags getransporteer worden. 

Lees verder

Topics: Karton, Kartonindustrie, Verpakkingen, tray

Golfkarton, verrassend sterk en stapelbaar!

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 13-dec-2016 9:45:00

 

Kwekers, handelaren en retailers moeten er zeker van zijn dat hun verse producten reizen onder de beste omstandigheden en het Common Footprint Quality (cfq), een nieuwe pan-Europese norm, helpt om dit te garanderen. De CFQ heeft strenge eisen op het gebied van kracht. Een controle systeem zorgt ervoor dat er aan de beloofde normen wordt voldaan. Het modulaire ontwerp van de tray maakt het mogelijk om trays van verschillende producenten door elkaar te stapelen. Het zorgt voor optimale prestaties zelfs met de meest complexe logistieke eisen.

 

Lees verder

Topics: fresh food, corrugated board, corrugated trays, Karton, Telers, Verpakkingen, Kartonindustrie, verpakkingsoplossing

Groeiende vraag naar biobased verpakken

Geschreven door Dajana | Boix Europe on 30-jun-2016 14:30:00

Biobased verpakkingen zijn verpakkingen die zijn gebaseerd op van oorsprong natuurlijke materialen, die recyclebaar of composteerbaar zijn. Door toenemende aandacht voor het milieu, door de gehele keten heen, worden biobased verpakkingen steeds belangrijker.

Lees verder

Topics: Verpakkingen, milieubewust, Bio based

Over dit blog

Boix Europe is de leverancier van Boix opzetmachines in Europa en marktleider in het vormen en verlijmen van zowel massief- als golfkartonnen verpakkingen. Via onze blogs delen wij onze ervaringen in en kennis over de verpakkingsbranche.

Abonneer je op onze Blogs

Nieuwste blogs

Blogs per onderwerp

bekijk alle onderwerpen >

 

Whitepaper Dozen opzetten

Hoe bepaal je wat de voorkeur heeft als het gaat om een opzetmachine op locatie of een opzetstation. Welke factoren spelen een rol in deze overweging? Je leest het in dit whitepaper.

download  Whitepaper