Golfkarton, verrassend sterk en stapelbaar!

 

Kwekers, handelaren en retailers moeten er zeker van zijn dat hun verse producten reizen onder de beste omstandigheden en het Common Footprint Quality (cfq), een nieuwe pan-Europese norm, helpt om dit te garanderen. De CFQ heeft strenge eisen op het gebied van kracht. Een controle systeem zorgt ervoor dat er aan de beloofde normen wordt voldaan. Het modulaire ontwerp van de tray maakt het mogelijk om trays van verschillende producenten door elkaar te stapelen. Het zorgt voor optimale prestaties zelfs met de meest complexe logistieke eisen.

 

Lees meer

Telers besparen dankzij Boix pre-feeders


Boix biedt als marktleider in opzetmachines voor kartonnen trays nu een kostenbesparende vuloplossing, de Boix pre-feeder.

17 mrt 2016 - Dajana | Boix Europe

Tags: Telers

Lees meer

Van handopzet tray naar machinaal

Een vooraanstaande producent van minikomkommers in de omgeving van Krasnodar in Rusland, maakt gebruik van golfkartonnen trays die handmatig opgezet worden. De producent was dus al bekend met kartonnen verpakkingen, maar nog niet met de mogelijkheden die Boix biedt om de trays machinaal op te zetten. Dit leverde niet alleen een aanzienlijke arbeidskostenbesparing op, maar vooral ook een betere beladingsgraad en minder beschadigde producten door ingezakte verpakkingen. De voordelen van Boix waren in dit geval zo evident, dat de terugverdientijd van de machine op minder dan een jaar werd geschat!  

Er wordt zwaarder karton verwerkt in handopzet trays om toch een bepaalde stevigheid te kunnen realiseren. De handopzet tray heeft een draagkracht van 30-40 kg op de onderste tray.

Door gebruik van de Boix opzetmachine kunnen de trays een gewicht dragen van 150-200 kg terwijl een lichtere karton samenstelling gebruikt kan worden. Door de enorme draagkracht kunnen de dozen tot 2,20 m hoogte gestapeld kunnen worden. Dit komt uiteraard de beladingsgraad sterk ten goede, want door een betere stapelhoogte kan de ruimte in de vrachtwagen veel beter benut worden!
Zie onderstaande foto.

Lees meer

Einde seizoen AGF telers

Voor een deel van onze klanten begint het seizoen ten einde te lopen. Dit geldt o.a. voor de meeste AGF telers. De Boix machines zullen de komende maanden daarom minder ingezet worden bij deze bedrijven. Wij  adviseren onze klanten om juist in deze periode preventief onderhoud uit te voeren aan de Boix machine. Tijdig onderhoud verminderd het risico op productie uitval tijdens het seizoen en juist in deze periode is de druk groot om continue te kunnen verpakken. Andere redenen voor tijdig onderhoud:

16 okt 2012 - Dajana | Boix Europe

Tags: Telers

Lees meer

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper