BOIX Europe Blog

Golfkarton, verrassend sterk en stapelbaar!

Geschreven door Ramona Fredriks | Boix Europe on 13-dec-2016 9:45:00

 

Kwekers, handelaren en retailers moeten er zeker van zijn dat hun verse producten reizen onder de beste omstandigheden en het Common Footprint Quality (cfq), een nieuwe pan-Europese norm, helpt om dit te garanderen. De CFQ heeft strenge eisen op het gebied van kracht. Een controle systeem zorgt ervoor dat er aan de beloofde normen wordt voldaan. Het modulaire ontwerp van de tray maakt het mogelijk om trays van verschillende producenten door elkaar te stapelen. Het zorgt voor optimale prestaties zelfs met de meest complexe logistieke eisen.

 

Lees verder

Topics: fresh food, corrugated board, corrugated trays, Karton, Telers, Verpakkingen, Kartonindustrie, verpakkingsoplossing

Telers besparen dankzij Boix pre-feeders

Geschreven door Dajana | Boix Europe on 17-mrt-2016 11:16:17


Boix biedt als marktleider in opzetmachines voor kartonnen trays nu een kostenbesparende vuloplossing, de Boix pre-feeder.

Lees verder

Topics: Telers

Van handopzet tray naar machinaal

Geschreven door Dajana | Boix Europe on 9-jul-2014 16:06:00

Een vooraanstaande producent van minikomkommers in de omgeving van Krasnodar in Rusland, maakt gebruik van golfkartonnen trays die handmatig opgezet worden. De producent was dus al bekend met kartonnen verpakkingen, maar nog niet met de mogelijkheden die Boix biedt om de trays machinaal op te zetten. Dit leverde niet alleen een aanzienlijke arbeidskostenbesparing op, maar vooral ook een betere beladingsgraad en minder beschadigde producten door ingezakte verpakkingen. De voordelen van Boix waren in dit geval zo evident, dat de terugverdientijd van de machine op minder dan een jaar werd geschat!  

Er wordt zwaarder karton verwerkt in handopzet trays om toch een bepaalde stevigheid te kunnen realiseren. De handopzet tray heeft een draagkracht van 30-40 kg op de onderste tray.

Door gebruik van de Boix opzetmachine kunnen de trays een gewicht dragen van 150-200 kg terwijl een lichtere karton samenstelling gebruikt kan worden. Door de enorme draagkracht kunnen de dozen tot 2,20 m hoogte gestapeld kunnen worden. Dit komt uiteraard de beladingsgraad sterk ten goede, want door een betere stapelhoogte kan de ruimte in de vrachtwagen veel beter benut worden!
Zie onderstaande foto.

Lees verder

Topics: Telers, opzetmachine

Einde seizoen AGF telers

Geschreven door Dajana | Boix Europe on 16-okt-2012 10:31:00

Voor een deel van onze klanten begint het seizoen ten einde te lopen. Dit geldt o.a. voor de meeste AGF telers. De Boix machines zullen de komende maanden daarom minder ingezet worden bij deze bedrijven. Wij  adviseren onze klanten om juist in deze periode preventief onderhoud uit te voeren aan de Boix machine. Tijdig onderhoud verminderd het risico op productie uitval tijdens het seizoen en juist in deze periode is de druk groot om continue te kunnen verpakken. Andere redenen voor tijdig onderhoud:

Lees verder

Topics: Telers

Over dit blog

Boix Europe is de leverancier van Boix opzetmachines in Europa en marktleider in het vormen en verlijmen van zowel massief- als golfkartonnen verpakkingen. Via onze blogs delen wij onze ervaringen in en kennis over de verpakkingsbranche.

Abonneer je op onze Blogs

Nieuwste blogs

Blogs per onderwerp

bekijk alle onderwerpen >

 

Whitepaper Dozen opzetten

Hoe bepaal je wat de voorkeur heeft als het gaat om een opzetmachine op locatie of een opzetstation. Welke factoren spelen een rol in deze overweging? Je leest het in dit whitepaper.

download  Whitepaper