BOIX Europe Blog

Ook Albert Heijn gaat uit dozen verkopen

Geschreven door Dajana | Boix Europe on 25-okt-2012 10:51:00

Het gebruik van kartonnen omdozen (trays) in schappen van supermarkten heeft de toekomst. Discounters als Aldi en Lidl hebben zich al jaren geleden tot de verpakkingsindustrie gericht om samen de koopbeleving van de klanten te stimuleren. Immers, met de juiste trays herkent en vindt de consument het product eerder op de winkelvloer. Door hoogwaardige, meerkleurig bedrukte en voordelige trays kunnen schappen snel, probleemloos en goedkoop gevuld worden. En dat is waar Shelf Ready Packaging (SRP) precies voor staat: verkoopsklare omverpakkingen die tot een potentieel hogere omzet en minder kosten in de keten leiden.

Onlangs heeft Albert Heijn, de grootste supermarktketen in Nederland, bekend gemaakt SRP trays te gaan toepassen, die 'in zijn geheel in het schap kunnen worden geplaatst, zonder individueel uitpakken of herverpakken'. Voor veel leveranciers betekent dit dat zij op zoek moeten naar een andere manier van verpakken van hun producten.

Als wereldwijd leidende producent van kwalitatief hoogwaardige opzetmachines heeft Boix de uitdaging van SRP trays volledig omarmd. De nieuwste generatie machines, zoals de Q-2400 en de FP-4/2M E zijn speciaal ontwikkeld voor trays die het product in het winkelschap op een onderscheidende wijze kunnen presenteren. Deze Boix machines vinden inmiddels hun weg bij alle toeleveranciers van grote internationale supermarktketens in Europa. De afnemers van de machines zijn afkomstig uit zeer uiteenlopende assortimentsgroepen, van verse groenten tot diepvries en food tot non-food.

Lees verder

Topics: Insider

Over dit blog

Boix Europe is de leverancier van Boix opzetmachines in Europa en marktleider in het vormen en verlijmen van zowel massief- als golfkartonnen verpakkingen. Via onze blogs delen wij onze ervaringen in en kennis over de verpakkingsbranche.

Abonneer je op onze Blogs

Nieuwste blogs

Blogs per onderwerp

bekijk alle onderwerpen >

 

Whitepaper Dozen opzetten

Hoe bepaal je wat de voorkeur heeft als het gaat om een opzetmachine op locatie of een opzetstation. Welke factoren spelen een rol in deze overweging? Je leest het in dit whitepaper.

download  Whitepaper