Shelf en Retail Ready Packaging: een kartonnen verpakking met meerwaarde

Al eens gedacht aan Shelf Ready Packaging of Retail Ready Packaging? Bij fabrikanten en retailers binnen de Fast Moving Consumer Goods (FMCG) kom je deze schapklare doosverpakkingen steeds vaker tegen.

In plaats van een omdoos leeg te halen en de producten in het schap te zetten, wordt de kartonnen verpakking opengemaakt en zo in het schap geplaatst. Dit kennen we vooral van de Aldi en Lidl, maar Shelf en Retail Ready Packaging worden tegenwoordig ook steeds vaker voor A-merken gebruikt. Groot voordeel van een schapklare verpakking is natuurlijk de tijdswinst. Producten liggen binnen no time in het schap.

Shelf en retail ready packaging display tray food spekreepjes 300x400 cm

Retail Ready Packaging (RRP) omvat echter ook het voortraject in de keten richting winkelschap en kan hierdoor de efficiency in de gehele keten verhogen. Van optimalisatie van de toeleveringsketen tot het vakkenvullen in de winkel zelf, een doeltreffende omloopsnelheid en afvalvermindering.

Een verpakking met meerwaarde 
De focus bij packaging ligt dus niet langer alleen op de functie van beschermen. De verpakking moet ook eenvoudig te openen zijn, eenvoudig stapelbaar zijn en een mooie uitstraling hebben. De effen kartonnen doos wordt vervangen voor een hoogwaardig bedrukt exemplaar, om nog meer op te vallen in het schap. En opvallen betekent in dit geval meer omzet. Er zijn verschillende constructies mogelijk voor een massief of golfkartonnen verpakking, afhankelijk van de wensen en verwerkingsmogelijkheden. 

Voordelen van goede Shelf en Retail Ready verpakkingen: 

1. Minder handling
Je hoeft je product maar één keer in te pakken: de transportverpakking is tevens presentatieverpakking. Vervolgens heeft het winkelpersoneel met slechts één eenvoudige handeling snel het schap gevuld. 

2. Betere zichtbaarheid in het schap
De SRP-verpakking is door de bedrukking meteen een visitekaartje en zorgt hierdoor voor een betere zichtbaarheid in het schap. Klanten zullen je product sneller herkennen, waardoor impulsaankopen zullen toenemen.


3. Financiële voordelen
Het aantal handelingen bij het inpakken en uitpakken van je product neemt af en er is minder verpakkingsmateriaal nodig. Hierdoor vereenvoudigt het logistieke traject en wordt het logistieke traject goedkoper. Vanwege de betere zichtbaarheid in het schap zal de verkoop stijgen.  

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. In onze showroom in Eerbeek kunnen wij u veel voorbeelden van verpakkingen laten zien. 

 CONTACT
Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 1-aug-2019 15:10:00

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper