Milieuvriendelijke en duurzame kartonnen schaaltjes

Veel kwekers, producenten en retailers zijn op zoek naar duurzamere verpakkingen. Met veranderende wensen en eisen voor verpakkingen is het belangrijk om nieuwe verpakkingsoplossingen snel en efficiënt te kunnen realiseren. Kleine schaaltjes gemaakt van stevig, (voedselveilig) karton kunnen voor veel verschillende branches een oplossing vormen voor het duurzaam verpakken, transporteren en presenteren van producten.Milieuvriendelijke en duurzame kartonnen schaaltjes Boix dozenopzetmachineDe MCT-1 is een automatische en verstelbare 2-koppige dozenopzetmachine, die 2 verschillende formaten trays gelijktijdig kan opzetten. De compacte verpakkingsmachine wordt mechanisch aangedreven door 1 motor die 2 verstelbare koppen aanstuurt met behulp van drijfstangen. Hierdoor kan de machine met een snelheid tot 6.000 – 7.000 trays per uur gelijktijdig 2 verschillende formaten trays en schaaltjes opzetten van zowel golfkarton als massief karton. Voor het wisselen van formaten is geen gekwalificeerde monteur nodig.Standaard schaaltjesoplossing met korte levertijden
De machine is een instapmodel uit het assortiment dozenopzetmachines van Boix. De levertijd bedraagt circa 30 tot 60 dagen. De kleine kartonnen schaaltjes en trays die met deze dozenopzetmachine kunnen worden opgezet, zijn vooral geschikt voor het verpakken van groenten, fruit, voorverpakt brood, snacks, aardappelproducten en vleeswaren.

Verpakkingen verduurzamen en kosten besparen
Kartonnen schaaltjes van golfkarton of massief karton zijn 100% recyclebaar en vervaardigd uit een hernieuwbare bron. Verduurzamen van uw verpakking is niet alleen gunstig voor het milieu, het kan u ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Fruitschaaltjes zijn bijvoorbeeld ontworpen om te voldoen aan de fysieke vereisten van de supply chain om ervoor te zorgen dat uw fruit in optimale conditie aankomt. Schaaltjes of kleine trays worden gestapeld geleverd om de opslagruimte te maximaliseren en de transportkosten te minimaliseren.

Boix helpt graag met tips en advies over het ontwerp van verpakkingen, informatie over nieuwe trends en praktische voorbeelden.

Stel je verpakkingsvraag

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 5-feb-2019 17:18:45

Topics: duurzame verpakkingen, verduurzamen, recyclebaar, milieuvriendelijk, kostenbesparingen

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper