Kartonnen schaaltjes en trays voor duurzaam verpakken, transporteren en presenteren

Duurzame verpakkingen vormen bij veel producenten en retailers een belangrijke pijler in het beleid. Voor dé ultieme duurzame verpakking bestaat echter geen ‘one size fits all’ oplossing. De ontwikkeling verschilt per product, bedrijf en branche. Kartonnen schaaltjes en trays van stevig, (voedselveilig) karton kunnen echter voor heel veel verschillende branches een oplossing vormen voor het duurzaam verpakken, transporten en presenteren van producten. Denk aan fruit, groenten, snacks, koekjes en andere bakkerijproducten. 

Kleine kartonnen schaaltjes en trays als duurzame verpakkingsoplossing


Voor het machinaal, automatisch vormen en verlijmen van kleine massief en golfkartonnen schaaltjes of trays biedt Boix Europe twee eenvoudige instapmodellen dozenopzetmachines.

Boix MCT1/V schaaltjesmachine voor schaaltjes en trays van massief en golfkarton MCT1-V schaaltjesmachines voor kleine schaaltjes en trays van massief en golfkarton
De MCT1/V schaaltjesmachine is een automatische en verstelbare 2-koppige dozenopzetmachine, die 2 verschillende formaten trays gelijktijdig kan opzetten. De compacte verpakkingsmachine wordt mechanisch aangedreven door 1 motor die 2 verstelbare koppen aanstuurt met behulp van drijfstangen. Hierdoor kan de machine met een snelheid van 1.800 tot 3.500 trays per uur (per kop) gelijktijdig 2 verschillende formaten trays en schaaltjes opzetten van zowel golfkarton als massief karton. Voor het wisselen van formaten is geen gekwalificeerde monteur nodig.

De machine is een instapmodel uit het assortiment dozenopzetmachines van Boix Europe. De levertijd bedraagt circa 30 tot 60 dagen. De kleine kartonnen schaaltjes en trays die met deze dozenopzetmachine kunnen worden opgezet, zijn vooral geschikt voor het verpakken van groenten, fruit, voorverpakt brood, snacks, aardappelproducten en vleeswaren.


Boix Q-1800 dozenopzetmachine voor kleine Plaform en C1 trays van golfkartonBoix Q-1800 dozenopzetmachine voor kleine Plaform en C1 trays van golfkarton
De Q-1800 dozenopzetmachine is het andere instapmodel uit de Boix range. Deze verpakkingsmachine is geschikt voor het opzetten van kleine Plaform en C1 trays van golfkarton. De machine heeft 8 snelheden en een trayproductie van tussen de 400 en 1.800 trays per uur. In slechts 5 minuten is het mogelijk om van formaat te wisselen voor het vormen en verlijmen van kartonnen plano’s. De Q-1800 is een zeer compacte machine en daarom uitermate geschikt voor de AGF, food en non-food sector. Ook voor de Q-1800 geldt een levertijd van circa 30 tot 60 dagen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie over het vouwen en verlijmen van kartonnen trays en dozen of heeft u al een specifiek project in gedachten? Graag gaan wij persoonlijk met u in gesprek om u wensen en eisen te begrijpen. Dit geeft ons de mogelijkheid om oplossingen te ontwikkelen die passen bij uw business.

CONTACT

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 20-sep-2018 10:46:49

Topics: schaaltjes, duurzame verpakkingen, koekjes, bakkerijproducten, kleine trays, schaaltjesmachine, duurzaam verpakken, fruit, groenten, snacks, MCT1/V, Q-1800

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper