In Europese supermarkten kan 1,5 miljoen ton plastic worden vervangen

In supermarkten in Europa zou jaarlijks circa 1,5 miljoen ton plastic kunnen worden vervangen door een duurzamer alternatief. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van DS Smith in samenwerking met White Space, een toonaangevend adviesbureau voor groeistrategieën.

Onderzoek DS Smith en White Space-2
In het rapport ‘Transforming the Supermarket Aisle’ stellen DS Smith en White Space dat veel plastic verpakkingen, waaronder schaaltjes en krimpfolie voor het verpakken van groenten en fruit, kunnen worden vervangen door alternatieve en hernieuwbare materialen. In supermarkten in Europa gaat het volgens de onderzoekers om meer dan 70 miljard afzonderlijke eenheden plastic, ofwel meer dan 1,5 miljoen ton per jaar.  Volgens Miles Roberts, Group CEO of DS Smith, is het nu de beurt aan de levensmiddelenindustrie om te kijken naar alternatieven voor plastic. Zeker nu ook consumenten steeds bewuster nadenken over de duurzaamheid van verpakkingen. 


Download rapport

Download hier het volledige rapport 'Transforming the Supermarket Aisle’. 

Meer weten over mogelijke alternatieven voor plastic?
Wij denken graag met je mee. Bekijk bijvoorbeeld in onze brochure meer dan 250 verpakkingsvoorbeelden van massief of golfkarton. Of stel hieronder je verpakkingsvraag -->

 

Stel je verpakkingsvraag

 

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 23-jul-2019 17:00:13

Topics: plastic, vervangen, krimpfolie, verpakken van groenten en fruit, levensmiddelenindustrie, Europese supermarkten, DS Smith, transforming the supermarket aisle, rapport

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper