Boix Q-1800 verpakkingsoplossing met smalle kartonnen trays voor vers geteelde kruiden

Een snelgroeiende Europese kruidenspecialist vroeg Boix om een verpakkingsoplossing die optimale bescherming biedt aan hun vers geteelde kruiden. Om dit doel te bereiken, werkten we samen met de kartonleverancier en de klant aan de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van een smalle, stapelbare plaform tray van golfkarton met een binnenmaat van slechts 88 mm. Onlangs vond de succesvolle Boix-fabrieksacceptatietest plaats.

Stapelbare smalle kartonnen tray voor het verpakken van verse kruiden
De oplossing bestaat uit een Boix Q-1800 dozenopzetmachine die de
ongevouwen vellen karton met een snelheid van 1.800Q-1800 dozenopzetmachine voor kleine trays en dozen trays per uur kan vormen en verlijmen tot smalle, stapelbare plaform trays van golfkarton. Interessant om te weten: met een binnenmaat van 88 mm is de tray voor de kruidenspecialist de smalste plaform tray die ooit is opgezet met een Boix dozenopzetmachine. 

Van handmatig naar automatisch dozen opzetten
Voorheen werkte de Europese kruidenspecialist met handvouwtrays en werden de dozen handmatig opgezet. Dit is een arbeidsintensief proces. Dankzij het automatische opzetproces met behulp van verlijming kan er efficiënter worden gewerkt en bespaart de kruidenspecialist aanzienlijk op arbeidskosten.

Gemixte pallets voor retail
Bijkomend voordeel van de machinaal gevouwen en stabiel stapelbare tray is dat het voortaan mogelijk is om gemixte pallets met kruiden aan te leveren aan de retail. De kruidenspecialist heeft de grotere standaard trays namelijk uitgevoerd met extra stapelnokjes aan de korte zijden. Hierdoor kunnen er drie smalle trays met kruiden worden gestapeld bovenop een standaard formaat tray.

Kleine formaten Shelf Ready Packaging (SRP)
Meer weten over kleine formaten stapelbare plaform trays die shelf ready in het winkelschap geplaatst kunnen worden of andere verpakkingsoplossingen? 

Bespreek de mogelijkheden

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 12-mrt-2019 10:05:46

Topics: smalle kartonnen trays, kruiden, stapelbare plaform trays, Q-1800 dozenopzetmachine, Q-1800 verpakkingsoplossing, gemixte pallets, shelf ready packaging, SRP, van handmatig naar automatisch

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper