Boix Europe nu onderdeel van Boix wereldwijd

Persbericht Header NL-2

Op 20 maart 2018 heeft Boix Maquinaria met de huidige aandeelhouder Gremio Vitalis overeenstemming bereikt over het verwerven van 100% van het aandelenkapitaal van Boix Europe. Sinds 2010 was Boix Europe een joint venture tussen Boix Maquinaria (50%) en Gremio Vitalis (50%).

Deze acquisitie past in de wereldwijde consolidatiestrategie van Boix Maquinaria. Boix is 's werelds toonaangevende fabrikant van vorm-, vouw- en sluitmachines voor zowel massief- als golfkartonnen verpakkingen, met Boix Europe als de toonaangevende distributeur in verschillende Europese landen.

De innige samenwerking tussen fabrikant en distributeur wordt door de overname sterker dan ooit. Hiervan profiteren klanten van Boix Europe. Kennis, innovaties en maatwerkmogelijkheden  voor slimme verpakkingsoplossingen zullen klanten nog eerder bereiken. Het management van het in Eerbeek gevestigde Boix Europe B.V. blijft in handen van Job Schmidt, die de verbindende schakel vormt tussen de Europese klant en het Spaanse moederbedrijf.

Over Boix Europe B.V.

Boix Europe BV (www.boixeurope.com) is sinds 1991 de exclusieve distributeur van Boix-producten in verschillende Europese landen. Vanwege de hoge kwaliteitstandaarden van Boix dozenopzetmachines en het uitstekende serviceniveau heeft Boix Europe een voorkeurspositie verkregen in de Europese voedingsindustrie. Het bedrijf maakt een sterke groei door.

Over Boix Maquinaria S.L.

Boix Maquinaria (www.grupoboix.com) is wereldwijd marktleider in verpakkingsmachines voor kartonnen verpakkingen en heeft vestigingen in Europa, Centraal- Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Boix Maquinaria is een Spaans familiebedrijf, waarvan het management is gevormd door de tweede generatie van de familie Boix.

Over Gremio Vitalis B.V.

Gremio Vitalis (www.gremiovitalis.com) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij onder leiding van Gert Romme en Maickel Weyers. In 2006 kocht Gremio Vitalis B.V. de aandelen van Handelsonderneming Versleijen B.V. De naam werd in 2007 gewijzigd in Boix Europe.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Boix Europe of de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, neem contact met ons op.

CONTACT

Posted by Sam Schreurs on 30-mrt-2018 8:59:10

Topics: expanding, Business Partner, dozen opzetten, packaging, Hotmelt lijm, dozenopzetmachine

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper