Boix demomiddag MCT-1/VE schaaltjes verpakkingsoplossing drukbezocht

Vanwege de toenemende vraag naar alternatieven voor plastic verpakkingen, organiseerde Boix op donderdagmiddag 18 april een demomiddag over de MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine. De demo vond plaats in de showroom van Boix in Eerbeek. Hier konden geïnteresseerden kennismaken met de schaaltjes opzetmachine, verschillende voorbeelden van duurzame verpakkingen bekijken en ervaringen met elkaar uitwisselen. 

Demomiddag kartonnen schaaltjes drukbezochtDe groep van circa 25 deelnemers werd ontvangen in de showroom, waar het assortiment Boix dozenopzetmachines staat opgesteld. Na een korte introductie over Boix Europe en de mogelijkheden voor het automatisch vormen en verlijmen van kartonnen dozen en schaaltjes, was het tijd voor een demonstratie van de Boix MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine.


Stapelbare kartonnen schaaltjes en bakjes
Voorbeeld van een conisch kartonnen schaaltje en een rechthoekig kartonnen schaaltje-1De groep deelnemers kon ervaren hoe de Boix MCT-1/VE gelijktijdig twee verschillende formaten schaaltjes opzet: een hoog, conisch kartonnen schaaltje in full colour uitvoering en een laag, rechthoekig kartonnen presenteerschaaltje in een zwarte uitvoering. Naast deze stapelbare kartonnen schaaltjes en bakjes, zijn er nog veel meer uitvoeringen mogelijk voor het verpakken van bijvoorbeeld groente, fruit, snacks, vleeswaren, brood, banket en andere zoetwaren. Daarom kon iedereen ter inspiratie meer dan 200 verpakkingsvoorbeelden bekijken van zowel massief karton als golfkarton.   Ervaringen uit de praktijk
Twee tunnels vormen de exit van de schaaltjes opzetmachineNa het praktijkdeel werden de ervaringen van klanten die al met de schaaltjes opzetmachine werken, aan de hand van een praktijkcase geïllustreerd. Zo werd er ook stilgestaan bij de opname van een Boix MCT-1/VE in een productielijn. De demomachine is uitgevoerd met tunnels, die de exit vormen voor de opgezette schaaltjes. De MCT-1/VE schaaltjes opzetmachine is echter al voorbereid om op te nemen in een productielijn, waarbij transportbanen kunnen worden aangesloten als exit voor de opgezette schaaltjes.

De deelnemers aan de demomiddag waren zeer geïnteresseerd in de milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, de ervaringen vanuit de praktijk en de besparingen die het automatisch opzetproces biedt met betrekking tot personeel, logistiek en verpakkingsmateriaal. Er ontstonden dan ook boeiende discussies en er werd veel kennis over en weer gedeeld.

Tweede demomiddag op dinsdag 14 mei in Eerbeek
Wij kijken terug op een geslaagde middag en organiseren op dinsdag 14 mei a.s. een tweede demomiddag in Eerbeek. Geïnteresseerd? Laat je gegevens achter.

IK HEB INTERESSE  IN DE DEMOMIDDAG

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 24-apr-2019 11:10:50

Topics: stapelbare kartonnen schaaltjes en bakjes, conisch kartonnen schaaltje, full colour, milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen, demonstratie, rechthoekig kartonnen schaaltje, presenteerschaaltje, praktijkcase, productielijn, demomiddag MCT-1/VE

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper