14% meer verkopen met kartonnen trays!

Retailers hechten groot belang aan een goede, onderscheidende verpakking die bijdraagt aan de verkoopcijfers. En terecht. Een recente studie wijst uit dat het gebruik van golfkarton i.p.v. plastic verpakkingen de verkopen met 14% doen stijgen!. Het is duidelijk dat de hedendaagse consument overtuigd is van de voordelen van kartonnen verpakkingen. En wat de consument beter vindt, vliegt nu eenmaal sneller over de toonbank.

fruit tray

Bedrukte, kleurrijke golfkartonnen trays verkopen beter.

Deze resultaten komen naar voren uit een Duitse eye-tracking studie die de aandacht van de consument tussen de winkelrekken analyseert <bron>. De conclusie? Consumenten staan langer stil bij producten in mooie, kleurrijke verpakkingen. En waarderen de daarin verpakte producten beter. Zo worden de bedrukte golfkartonnen trays van groenten en fruit trays drie keer zoveel(!) opgemerkt als de monotone plastic variant.

Natuurlijk schoon

Het is niet enkel de bedrukking van de kartonnen verpakking die het product eruit doen springen. Consumenten geven al dan niet bewust de voorkeur aan golfkarton, omdat het materiaal een gevoel van natuurlijkheid en versheid uitstraalt. Precies het imago dat versproducten als groenten en fruit versterken in de presentatie. En dat vertaalt zich ook in het koopgedrag: de helft van de consumenten verkiest eerder versproducten verpakt in golfkarton dan in plastic trays.

Langer vers

Het materiaal karton straalt dus versheid uit, maar draagt ook bij aan het waarborgen van de versheid: Groenten en fruit blijven effectief langer vers in golfkarton verpakkingen. En dit tot wel drie dagen langer. En versproducten die langer vers blijven, worden beter verkocht. 

Verpakt u nog in plastic kratten, en wilt u ook 14% meerverkoop van uw producten realiseren? Dan is golfkarton het antwoord. Wilt u weten wat voor kartonnen omverpakkingen er allemaal zijn voor uw producten? Download dan onze tray catalogus. Dit naslagwerk bevat 250 voorbeelden van door onze machines opgezette trays.

download  tray catalogus

Wilt u meer informatie over het zelf opzetten van trays? Lees dan onze whitepaper Dozen opzetten: zelf doen of laten doen?

download  Whitepaper

 

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 10-aug-2017 12:00:00

Topics: milieubewust, tray, verpakkingsoplossing, Kartonindustrie, Dozenopzetmachines, golfkartonnen verpakkingen

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper