10 jaar Boix Europe B.V.!

2017-05-12 13.43.14..jpg

Boix Europe B.V. bestond in mei 2017 tien jaar, en dat werd gevierd met een geweldig weekend in Alicante!


In 2006 namen Maickel Weyers en Gert Romme Handelsonderneming Versleijen B.V. over, een klein bedrijf met twee medewerkers dat in Nederland trayopzetmachines verkocht van het Spaanse merk Boix.

In mei 2007 werd met de familie Boix in Alicante een nieuwe, ambitieuze samenwerkingsovereenkomst gesloten. De naam van de onderneming werd gewijzigd in Boix Europe B.V. en partijen kwamen een duidelijke strategie met elkaar overeen: Boix Europe B.V. richt zich volledig op de verkoop, installatie en service van Boix trayopzetmachines in Noordwest Europa. Op haar beurt ondersteunt de fabriek het bedrijf Boix Europe B.V. door nieuwe generaties trayopzetmachines te ontwikkelen die volledig voldoen aan de hoge eisen van haar Europese afnemers.

Dit plan bleek een groot succes. Boix Europe B.V. breidde haar werkgebied uit naar Oost-Europa en ontwikkelde een hechte, warme band met klanten én de fabriek waar ze haar naam van had gekregen. Het bedrijf groeide gestaag naar een professioneel team van 21 professionals, bestaande uit zeven verschillende nationaliteiten.

Op donderdag 11 mei trok dit bonte gezelschap naar Alicante, waar 10 jaar daarvoor de basis werd gelegd voor deze succesvolle samenwerking. Hieronder een kort verslag van deze mooie reis van één van onze collega’s:

Onze Spaanse collega’s verraste ons met een veelzijdig driedaags programma waarin het aanhalen van de warme contacten en het uitwisselen van informatie centraal stonden. Menig klant staat versteld hoe professioneel en vooruitstrevend de Boix trayopzetmachines worden gebouwd in Spanje, maar deze keer verraste de fabriek ook ons. De productie en assemblage van de Q-range trayopzetmachines (Q1500, Q1600, Q2400) is met de nieuwste inzichten uit de autowereld geheel opnieuw ingericht. Het kale machineframe wordt aan de begin van de lijn in een gefreesde baan geplaatst, en automatisch voortgetrokken langs verschillende stations. Elk station kent zijn eigen taken om een uiteindelijk aan het eind van de lijn een volledig op de klant afgestemde trayopzetmachine te leveren. Deze strakke, overzichtelijke manier van werken maakt het mogelijk voor de fabriek om de productiecapaciteit uit te breiden, terwijl korte levertijden gewaarborgd blijven. Indrukwekkend!

 2017-05-12 13.05.46.jpg

Uiteraard was er ook gelegenheid voor vertier. Wat mij betreft was één van de hoogtepunten de trip naar het eiland Tabarca voor de kust van Alicante, waar we een heerlijke middag en avond hadden met wel veertig collega’s uit heel Europa, en we uren aan tafel met elkaar eten, dronken, spraken en lachten. Boix Europe en Boix Spanje, hartelijk dank voor deze onvergetelijke dagen!

Tabarca-1.jpg

Posted by Ramona Fredriks | Boix Europe on 23-mei-2017 12:40:00

Topics: nieuwe generatiemachine, Boix, Dozenopzetmachines

Schrijf je in voor maandelijkse blog updates

Dozen opzetten: Zelf doen of laten doen?

Hoe kan nu worden vastgesteld of een opzetmachine op locatie te prefereren is boven een opzetstation? En welke factoren spelen daarbij een rol?

download  Whitepaper